12.3.13

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή κατά των επενδύσεων χρυσού...

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εναντίον των εξορυκτικών επενδύσεων χρυσού στο Πέραμα του Έβρου και στις Σάπες Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με την συμμετοχή πλήθους φορέων και πολιτών.

Οι εκπρόσωποι...
της διανομαρχιακής επιτροπής αγώνα κατά των χρυσωρυχείων τόνισαν πως, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί προσωρινού παγώματος της επένδυσης του Περάματος, δεν εφησυχάζουν και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης έκανε αναφορά στην αντίδραση των τοπικών κοινωνιών η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε ο αποφασιστικός παράγοντας για να αλλάξει η στάση των κομμάτων και των εκπροσώπων της κυβέρνησης για την επένδυση.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης κατήγγειλε την στάση ορισμένων ΜΜΕ που, κατά την άποψή του, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη ως προς τις πραγματικές συνέπειες από τις εξορυκτικές δραστηριότητες, υποσχόμενος προς την κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν και στην Θράκη έντονες αντιδράσεις, ανάλογες με αυτές της Χαλκιδικής αν επιχειρηθεί τελικά να υλοποιηθεί η επένδυση.

Στο συλλαλητήριο έντονη ήταν και η παρουσία μαθητών των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, καθώς και φοιτητών του Δημοκριτείου πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: