18.3.13

Αμφισβητεί η Λευκωσία τη δήλωση Σόιμπλε...


«Δεν ήταν ακριβώς έτσι η πρόταση και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ARD.

Ο ...
κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ, «ήταν διατεθειμένοι να σεβαστούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο η πρότασή τους απορρίφθηκε τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν οι σοφότερες των σκέψεων στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι, αν δεν ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με το Eurogroup, «τότε τα χειρότερα έπονται, ενώ εαν ψηφισθεί η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη».

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει ρευστότητα και να λειτουργήσουν οι τράπεζες.

Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καταβάλλει προσπάθεια για εξεύρεση τρόπων προστασίας των μικροκαταθετών.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom υπέβαλε γραπτώς προς τη Λευκωσία πρόταση για αγορά μίας ή δύο κυπριακών τραπεζών, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τουλάχιστον έως τις 10 χθες το βράδυ, που ο ίδιος βρισκόταν στο προεδρικό μέγαρο, δεν είχε υποβληθεί τέτοια πρόταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: