26.3.13

Συστάσεις προς Βρετανούς τουρίστες και συνταξιούχους στην Κύπρο...


Σύσταση να έχουν μαζί τους πολλά ευρώ απευθύνει η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) προς τους Βρετανούς που θα επισκεφθούν την Κύπρο αυτή την εβδομάδα, εκμεταλλευόμενοι τις αργίες του καθολικού και αγγλικανικού Πάσχα.
Επαναλαμβάνοντας τη...
σύσταση του Φόρεϊν Όφις, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες καλούν τους τουρίστες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής, ώστε να μην ξεμείνουν από χρήματα. Στέλεχος της ABTA ανέφερε ότι οι αυτόματες ταμειακές μηχανές στην Κύπρο λειτουργούν κανονικά, αλλά ότι στις δύο μεγάλες τράπεζες της χώρας υπάρχουν περιορισμοί στο ποσό της ανάληψης.

Όπως αναφέρει η Ντέιλι Μέιλ, ειδικός του ιστότοπου σύγκρισης κόστους ταξιδιωτικών υπηρεσιών TravelSupermarket σημειώνει ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο δεν αποδέχονται χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, επομένως η κατοχή ρευστού είναι αναγκαία. Συστήνει επίσης οι επισκέπτες να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν για την Κύπρο κατά πόσο ισχύει η καταβολή εγγύησης με πιστωτική κάρτα για ενοικίαση αυτοκινήτου. Καλό θα ήταν επίσης να διευκρινίζεται αν το ξενοδοχείο στο οποίο έχουν γίνει κρατήσεις αποδέχεται πλαστικό χρήμα.

Το TravelSupermarket συστήνει επίσης προσοχή σε όσους κυκλοφορούν στην Κύπρο με πολύ ρευστό, απηχώντας τη συμβουλή του Φόρεϊν Όφις για λήψη προφυλάξεων κατά της πιθανότητας κλοπής. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για τους τουρίστες στην Κύπρο. «Ο ήλιος συνεχίζει να λάμπει και οι Κύπριοι να καλωσορίζουν τους τουρίστες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, μετά το Φόρεϊν Όφις και το υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς συνταξιούχους που ζουν στην Κύπρο να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία. Όπως έχει ανακοινωθεί, λόγω των εξελίξεων στο τραπεζικό σκηνικό για το προσεχές μέλλον δε θα καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα σε κυπριακούς λογαριασμούς δικαιούχων.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: