26.3.13

Με Όλγα Κεφαλογιάννη και Ευριπίδη Στυλιανίδη θα συναντηθεί ο Ρεχάγκελ...

Με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, θα συναντηθεί εντός της ημέρας ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος βρίσκεται από ...
την Δευτέρα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της βελτίωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ο Ρεχάγκελ θα έχει παραχωρήσει μέχρι την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, ενώ θα παραστεί και σε διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας, που αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει επίτιμος πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στο «Ελ. Βενιζέλος» ως μέλος αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει».

«Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση των Μέρκελ και Φούχτελ. Εγώ και ο συνεργάτης μου (σ.σ. Γιάννης Τοπαλίδης) ήμασταν εννέα χρόνια στην Αθήνα και ζήσαμε τόσες επιτυχίες. Κι όταν έχεις την τύχη να ζεις εννέα χρόνια σε αυτή την πόλη, την βάζεις στην καρδιά σου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, χαίρομαι που θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλω να σας πω πως πρέπει να υπάρχει πάντα η ελληνογερμανική φιλία.

»Όλοι οι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Κι όταν κάποιος σου ζητά να βοηθήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες πρέπει να το κάνεις. Υπάρχουν προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια, όμως οι Έλληνες να είναι σίγουροι πως η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει. Η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει» δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του....

Δεν υπάρχουν σχόλια: