19.3.13

Οι Ευρωπαίοι θέλουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ελλάδα...



Μήνυμα Θεοδωράκη για την Μεγαλόνησο...
Στο νοσοκομείο για τέταρτη ημέρα νοσηλεύεται ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μεταφέρθηκε το Σάββατο με... δύσπνοιες και έντονο βήχα στο Ιατρικό Κέντρο.

Ο θεράπων ιατρός και πνευμονολόγος ανακοίνωσε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης προσβλήθηκε από αναπνευστική λοίμωξη και νοσηλεύεται παρακολουθούμενος σε θάλαμο ακολουθώντας την ενδεδειγμένη αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει η υγεία του, οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο όλη την εβδομάδα, προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.

Πάντως, το περιβάλλον του εμφανίζεται καθησυχαστικό για την πορεία της υγείας του.

Διαβάστε την ανακοίνωσή του για την Κύπρο

"Αλήθεια, τι θα κάνουν αυτοί; Θα πάνε με την Κύπρο ή με την Ευρώπη;", αναρωτιέται ο Μίκης Θεοδωράκης για την στάση της τρικομματικής κυβέρνησης στο θέμα της Κύπρου.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Η γενναία αντίσταση της Κύπρου στην λυσσαλέα επίθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της εκθέτει σοβαρά την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση.

Αλήθεια, τι θα κάνουν αυτοί; Θα πάνε με την Κύπρο ή με την Ευρώπη;

Είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα.

Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό «μειονέκτημα» (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Γι' αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο με την Κύπρο σε όλα τα θέματα και οικονομική συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης με αντικείμενο την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Μίκης Θεοδωράκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: