16.3.13

Δύο νέες προφυλακίσεις για την υπόθεση Λαυρεντιάδη...

Εννέα προσωρινά κρατούμενους αριθμεί πλέον η υπόθεση της «Proton Bank», μετά και τις χθεσινές απολογίες τεσσάρων ατόμων που ... συνελήφθησαν μέσα στην εβδομάδα ως ύποπτοι φυγής. Ο Αντώνης Ρογκόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, Βασίλης Καραμούζης οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι η Ιωάννα Τόρη και ο Ηλίας Μακρής.
Αργά χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορούμενων για βαρύτατα κακουργήματα, προχθες είχε απολογηθεί ο 82χρονος Γ. Γιωργάρας, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Ρογκόπουλος (φέρεται να είναι άνθρωπος του Λ. Λαυρεντιάδη) υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι το 50% των μετοχών του γηπέδου Καραϊσκάκη ανήκει στον ίδιο, ο οποίος το αγόρασε έναντι 200.000 ευρώ, και όχι έναντι 25 εκατομμ. ευρώ, όπως αναφερόταν την περίοδο της αγοραπωλησίας από το Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Ρογκόπουλος εμφάνισε και ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 17/12/2010 με το οποίο φέρεται να μεταβιβάζεται απο δυο offshore εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, στην εταιρία ΝΙΜΑΝΤΕΡΟΥΣ συμφερόντων Ρογκόπουλου, το μισό γήπεδο, που έχει δεσμευθεί εδώ και μήνες όταν την έρευνα χειριζόταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης.

Η Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του προφυλακιστέου από χθες Βασ. Καραμούζη, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Φέρεται να πήρε επισφαλές δάνειο, ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ, από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία όμως -κατά τη δικογραφία- δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα.

Την ίδια ποινική μεταχείριση είχε και ο Ηλίας Μακρής, που επίσης φέρεται να έλαβε επισφαλές δάνειο από την τράπεζα Proton. Απολογούμενος καταφέρθηκε κατά του Λ. Λαυρεντιάδη, αναιρώντας και όσα είχε υποστηρίξει κατά την εισαγγελική έρευνα, όπου είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη: "Όλα τα λεφτά με τα οποία στήνοναν οι εταιρίες ήταν του Λαυρεντιάδη. Εγώ ήμουν υπάλληλος και εκτελεστικό όργανο. Ό,τι μου έλεγαν έκανα. Ανακαλώ όλα όσα είχα καταθέσει ως γραπτές εξηγήσεις τότε στον εισαγγελέα Δραγάτση. Αυτά μου τα είχαν γράψει οι δικηγόροι του Λαυρεντιάδη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: