7.3.13

Βίτσας: Δε θέλουμε να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος ...

Την αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.
«Δε θέλουμε να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος αλλά αλλαγές στο δημόσιο και διάλυση του...
πελατειακού κράτους» ανέφερε ο κ. Βίτσας. «Η συνταγή και η πολιτική είναι λάθος» δήλωσε για το μνημόνιο.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα κράτος με κοινωνικά αποτελεσματικό χαρακτήρα.

Όσον αφορά την παρουσία και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε τον ιδρυτή της ΝΔ ως «ηγετική φυσιογνωμία μιας αντίπαλης παράταξης που έβαλε τη σφραγίδα του στη χώρα», διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα είναι στη αντίθετη πλευρά. «Σε καλούν και πηγαίνεις με τις δικές σου τις θέσεις» πρόσθεσε.

«Μεταπολιτευτικά έγιναν πράγματα που εξορθολόγισαν την πολιτική αντιπαλότητα. Δεν είναι άνοιγμα προς τη ΝΔ, αφορά την κοινωνία» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Αναφερόμενος από την πλευρά του στην παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για «πολιτικό πολιτισμό και ενότητα του έθνους» καθώς ήταν παρόντες όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Δήλωσε ότι επιτέθηκαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη βούληση του να ενταχθεί η χώρα στην ΕΟΚ κάτι που σήμερα θεωρείται ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Όσον αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για κρατικοδίαιτες νοοτροπίες του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι απολύσεις δε θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: