16.3.13

Καταστράφηκε το λιμάνι Κυπαρισσίας...

Καταστράφηκε το λιμάνι Κυπαρισσίας: Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του προσήνεμου μόλου

  Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του προσήνεμου μόλου...
Δεν άντεξε ο μισοκατεστραμμένος προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας και χθες κατέρρευσε ένα μεγάλο τμήμα του από τον ισχυρό κυματισμό, χωρίς να μπορεί να προσφέρει καμία προστασία στα ...
σκάφη που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Αλιείς της περιοχής που βρέθηκαν χθες στο σημείο ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα και όλων των αρμοδίων αρχών, σημειώνοντας ότι οι κακοτεχνίες που έχουν γίνει είναι πολλές.
Η μεγάλη ζημιά έγινε στο σημείο που ενώνεται ο παλιός με το νέο προσήνεμο μόλο, όπου όχι μόνο κατέρρευσε ένα κομμάτι του αλλά έχουν προκληθεί ζημιές και στο παλιό τμήμα, όπου ένα μεγάλο κομμάτι είναι έτοιμο να αποκολληθεί. Χαρακτηριστικό της καταστροφής που έχει γίνει είναι ότι η θάλασσα πλέον μπαίνει μέσα στο λιμάνι από το μεγάλο άνοιγμα που έχει προκληθεί, δημιουργώντας κυματισμό και ρεστία που ανεβαίνει πάνω στα τσιμέντα, χωρίς να μπορούν να δέσουν τα σκάφη με ασφάλεια. Το σίγουρο είναι πως αν και έγκαιρα οι αλιείς είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα και τους κινδύνους που υπάρχουν και παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε τίποτα και ακόμη περιμένουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά την παρέμβαση της Περιφέρειας.
Χαρακτηριστικά από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Κυπαρισσίας ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: « Για αυτό το χάλι που βλέπετε σήμερα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για το σπάσιμο αυτό που προέκυψε, ας ψάξουν οι αρχές να βρουν ποιος είχε την επίβλεψη. Καμία αρχή, καμία επίβλεψη, δεν παρευρέθηκε κάποια στιγμή εδώ να τους ρωτήσει. Ας το ψάξουν οι αρχές και να βρουν γιατί έχουν προκύψει όλα αυτά. Οταν εμείς κάναμε καταγγελίες και λέγαμε μην παίρνετε τον βραχισμό από το αρχαίο λιμάνι μας έκαναν και εξώδικο για αυτές τις καταγγελίες. Επικαλούμεθα τις αρχές, τον εισαγγελέα, τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, τους χρηματοδότες του λιμανιού να ψάξουν να βρουν την διαδικασία επίβλεψης, να ανοίξει ο φάκελος».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Τριφυλίας Κώστας Ροϊλός επισήμανε: «Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε για το ίδιο θέμα στον ίδιο χώρο να μιλήσουμε για τις κακοτεχνίες, για τα προβλήματα του προσήνεμου μόλου. Το λιμάνι βρίσκεται στα κακά του χάλια. Πού είναι οι ιθύνοντες που θα ερχόντουσαν να ρίξουν λίγες πέτρες στο λιμάνι για να το προστατέψουν μέχρι να γίνουν τα γενικά έργα; Δεν υπάρχει κανένας λοιπόν και βλέπω ότι και πάλι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Καλώ όλους τους φορείς της πόλης να έρθουν να δουν τι θα κάνουμε με αυτό το χάλι που λέγεται λιμάνι Κυπαρισσίας. Το λιμάνι είναι διαλυμένο και δεν ενδιαφέρεται κανένας, αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που ζητάμε; Δυστυχώς δεν είναι αυτή και μη μου πει κανείς ότι δεν έχει λεφτά το κράτος και η Περιφέρεια γιατί το λιμάνι αυτό το πήρε η Περιφέρεια χωρίς να κάνει αυτοψία τι παραλαμβάνει. Ολες οι κακοτεχνίες έγιναν σε αυτό το λιμάνι».
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Σφυρής με λίγα αλλά λακωνικά λόγια σημείωσε: «Εγώ δεν θα πω πού είναι το κράτος, γιατί ξέρω πού είναι το κράτος, θα ρωτήσω πού είναι οι πολίτες».
Στο θέμα του λιμανιού αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σημειώνοντας: «Σήμερα ουσιαστικά εκφωνούμε τον επικήδειο του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Εδώ και χρόνια έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες οι οποίες έχουν βαλτώσει και αυτές τις διαδικασίες με πολύ καθαρή θέση έχει ο δήμος προσπαθήσει τα δύο τελευταία χρόνια να τις ξεμπλοκάρει. Εμείς έχουμε προσπαθήσει και τα δύο χρόνια και καταβάλλοντας τον οβολό μας να προχωρήσουν οι εργασίες του λιμανιού».
 http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: