1.3.13

Βολές του υπουργείου Παιδείας κατά Στυλιανίδη...

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα που δημιουργήθηκε με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη περί ίδρυσης μεικτών πανεπιστημίων (με μετοχοποίηση του 49% της αξίας των ελληνικών Ιδρύματα και της διάθεσης τους σε επιχειρηματίες ή...
εφοπλιστές που θέλουν να επενδύσουν στην Παιδεία).

Ενοχλημένη φαίνεται ότι είναι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών που πυροδοτούν - όπως λένε - κλίμα έντασης στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και μάλιστα στην διάρκεια της συζήτησης που γίνεται για το σχέδιο «Αθηνά».

«Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εργαζόμαστε με στόχο την προάσπιση και την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ανέφεραν σήμερα πηγές του υπουργείου Παιδείας.

«Οι παθογένειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τις οποίες ευθύνεται διαχρονικά η Πολιτεία, πρέπει να θεραπευτούν και όχι να αποτελέσουν άλλοθι για την διάλυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ» τόνισαν οι ίδιες πηγές.

«Αλλωστε, όταν και εάν τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών Πανεπιστημίων, και όχι της "μετοχοποίησης" των Δημοσίων Πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν εσαεί να πληρούν το σκοπό τους, τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία» κατέληξαν...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: