22.3.13

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Όλοι στην παρέλαση...


Ο Eλληνισμός της Μελβούρνης θα τιμήσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με την παρέλαση στο Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης, αύριο  Σάββατο, 23 Μαρτίου.
Δεκάδες ομογενειακά σχολεία και οργανισμοί θα αποτίσουν φόρο τιμής στους...
ήρωες της επανάστασης του 1821, ανανεώνοντας μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνισμό την υπόσχεση να διατηρήσουμε ακέραια την ιστορία και τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις μας στην ακριτική Αυστραλία..
Το χαιρετισμό της ημέρας θα λάβουν αντιπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας της Αυστραλίας και της Βικτωρίας και οι εθνικοθρησκευτικές μας αρχές. Την πρωθυπουργό της χώρας θα εκπροσωπήσει η ομογενής βουλευτής Calwell, Μαρία Βαμβακινού. Στον εορτασμό θα παραστεί και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος.

Η παρέλαση θα αρχίσει στη 1.00 ακριβώς το μεσημέρι του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί στις 2.00 ακριβώς.

Ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Νικολόπουλος, δήλωσε ότι στο φετινό εορτασμό δεν θα αντιπροσωπευθεί η Βουλή των Ελλήνων, προφανώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γενέτειρα.

Ο κ. Νικολόπουλος υπενθύμισε, ότι ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων της Μελβούρνης και κάλεσε όλους τους ομογενείς να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία της ομογένειας για τον άψογο εορτασμό, προϋπόθεση για τη διατήρηση του αποκλειστικού προνομίου μας να εορτάζουμε την εθνική μας επέτειο στο μεγαλοπρεπές, ιερό Μνημείο Πεσόντων της πόλης μας. Καλούμε τα παρελαύνοντα τμήματα και τους ομογενείς να πειθαρχούν στις υποδείξεις των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και να σέβονται την ιερότητα του Μνημείου Πεσόντων» είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής εξήγησε, ότι «πρακτικοί λόγοι μας υποχρέωσαν φέτος να εορτάσουμε Σάββατο αντί Κυριακής. Η Επιτροπή είχε επιλέξει διάφορες ημερομηνίες, αλλά εκδηλώσεις και έργα στο χώρο του Μνημείου απέκλεισαν τον εορτασμό Κυριακή».
Το πρόγραμμα του εορτασμού είναι το ακόλουθο:
11.45 π.μ. Δοξολογία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δέρβης, κ.κ. Ιεζεκιήλ.
12.00 π.μ. Συγκέντρωση των τμημάτων που θα παρελάσουν στο Service Lane, St. Kilda Rd., νότια του Linlithgow Av.
12.45 π.μ. Παράταξη των τμημάτων κάτω από τις σκάλες με μέτωπο προς το Mνημείο
12.50 μ.μ. Οι Επίσημοι καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στις σκάλες του Μνημείου.
13.00 μ.μ. Έναρξη παρέλασης.
13.45 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση
- Κατάθεση στεφάνων
- Πανηγυρική ομιλία από τη Γενική Πρόξενο κ. Ελένη Λιανίδου και ομιλίες άλλων επισήμων
13.55 μ.μ. Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ελλάδος και Αυστραλίας.
14.00 μ.μ. Λήξη εορτασμού στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή υπενθυμίζει την ιερότητα του χώρου του Μνημείου και καλεί τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και τους υπευθύνους των τμημάτων να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί τους επικεφαλής των τμημάτων να πειθαρχούν στις υποδείξεις των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Για να επιτύχουμε τη συνεχή ροή της παρέλασης, παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των τμημάτων να αποφεύγουν ενέργειες που θα προκαλέσουν χαλάρωση της παρέλασης και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Επίσης, η Επιτροπή εφιστά την προσοχή όλων στην εμφάνισή μας κατά την παρέλαση. Η σοβαρότητα της ημέρας απαιτεί το ανάλογο ντύσιμο και συμπεριφορά.
Οι υπεύθυνοι των τμημάτων παρακαλούνται να καρφιτσώνουν τον αριθμό σειράς, που θα παραλάβουν από την Επιτροπή, στο αριστερό πέτο του πρώτου παρελαύνοντα από αριστερά. Οι δε συνοδοί των τμημάτων παρακαλούνται να παρελαύνουν στο αριστερό μέρος των τμημάτων τους.

Οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και μέλη τμημάτων με εθνικές στολές θα παρελάσουν με τα τμήματά τους μπροστά από τους επισήμους και ακολουθώντας το δρόμο γύρω από το Μνημείο θα παραταχθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στην Αθάνατη Φλόγα. Τα υπόλοιπα μέλη των τμημάτων θα κατευθύνονται στους χώρους που θα τους υποδεικνύουν τα εντεταλμένα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Οργανωτική Επιτροπή υπενθυμίζει την ανάγκη να διατηρήσουμε το χώρο καθαρό. Φεύγοντας, λοιπόν, από το χώρο του εορτασμού βεβαιωθείτε, ότι δεν αφήνετε πίσω απορρίμματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: