20.3.13

Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα καταστήματα των τραπεζών...

Λευκωσία: Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και την Παρασκευή οι τράπεζες στην Κύπρο καθώς και τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα. Όπως διαβεβαίωναν πάντως τραπεζικοί κύκλοι, κανονικά θα...
λειτουργήσουν τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία μάλιστα έχουν εφοδιαστεί εκ νέου με χρήματα.

Σχεττικό διάταγμα εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπό της, Αλίκη Στυλιανού, η οποία δήλωσε ότι επίκειται επίσημη ανακοίνωση σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδια που θα αφορούν το μέλλον των τραπεζών, αλλά και των υποκαταστημάτων τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, στην περίπτωση που τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα περάσουν τελικά σε κάποια ελληνική συστημική τράπεζα, προβάδισμα φαίνεται ότι έχουν πλέον η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, που έχουν υποβάλλει πρόταση για το σύνολο της παρουσίας τους. Α

Αρχικά, ως ενδεδειγμένη λύση είχε εμφανιστεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όμως πλέον οι ελληνικές αρχές τείνουν προς κάποια από τις συστημικές τράπεζες.

Άλλα σενάρια πάντως κάνουν λόγο για απόκτηση τουλάχιστον μίας από τις κυπριακές τράπεζες από τη Ρωσία ή από κάποια ρωσική επιχείρηση, χωρίς να ξεκαθαρίζουν τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή με τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα.

ΥΠΟΙΚ: Για λόγους δημοσίου συμφέροντος κλειστές οι τράπεζες

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών.

"Μετά την απόρριψη της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων από την Βουλή των Αντιπροσώπων, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 21ης και 22ας Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές....

Δεν υπάρχουν σχόλια: