13.3.13

Όταν ο Αναστασιάδης παρακαλούσε τον Σαμαρά να σοβαρευτεί...


... και να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο...
Κάποτε, όχι πολύ πιο παλιά από σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Κύπρο κι ο Αντώνης Σαμαράς έφερε την ανάλογη ιδιότητα στην Ελλάδα του Μνημονίου.
Οι ... δυο τους συμμετείχαν...



...στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τότε που οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί προσπαθούσαν να πείσουν τον Σαμαρά να σταματήσει τις αντιμνημονιακές κορώνες.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα, αξίζει να θυμηθούμε ένα περιστατικό του Ιουνίου του 2011, τότε που ο Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή, με τους Αγανακτισμένους απέξω να...επιχειρηματολογούν υπέρ απαγχονισμών και πυρπολήσεων.

Τότε, η Μαρία Σπυράκη έγραψε στην Ημερησία:


Σφυροκόπημα διάρκειας τρεισήμισι ωρών δέχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Palais d' Academie Royal στις Βρυξέλλες.
(...)
Η χειρότερη στιγμή της συνεδρίασης για τον Αντώνη Σαμαρά ήταν όταν πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης: «Πρόεδρε, είμαστε αδέρφια. Να επιμείνεις στη διαφωνία σου, να τη λες δημόσια και καθαρά όμως το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να το ψηφίσεις» φέρεται να του είπε παγώνοντας το χαμόγελο του προέδρου της ΝΔ που ήλπιζε σε έναν καλό λόγο, αλλά και επιδεινώνοντας περαιτέρω τις σχέσεις ΝΔ - ΔΗΣΥ, που δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: