10.3.13

Επιστρέφουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο...

Την επιστροφή τους στην πλατεία Συντάγματος και στο Λευκό Πύργο, προανήγγειλαν μέσω facebook οι «Αγανακτισμένοι» την Κυριακή 10 Μαρτίου, παίρνοντας την σκυτάλη αυτή τη φορά από... τους Πορτογάλους, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά των πολιτικών λιτότητας. Ραντεβού διαμαρτυρίας, με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, καθώς «Η Άνοιξη των λαών έχει αρχίσει». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που συμμετείχαν ενεργά στο «πρώτο» Σύνταγμα, στις γενικές συνελεύσεις και τις ομάδες εργασίας, πρόκειται για προσπάθεια που μόλις ξαναρχίζει, μετά από τη σιωπή δύο χρόνων και παρά την επιδείνωση της ζωής των ανθρώπων, με στόχο σύντομα να γιγαντωθεί και πάλι ως κίνημα, και από «αγανακτισμένοι» να γίνουν και πάλι «αποφασισμένοι». Όπως συνέβη την άνοιξη του 2011, εν καιρώ πρώτου Μνημονίου, όταν ξεκίνησε από λίγους διαδηλωτές έξω από την ισπανική πρεσβεία, για να φτάσει ένα εκατομμύριο κόσμος στις μεγάλες συγκεντρώσεις του Συντάγματος και την βίαιη καταστολή τους, τέλος Ιουνίου του 2011 -ενώ παράλληλα ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο- που έφεραν τη χώρα στα διεθνή πρωτοσέλιδα.

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση της Αθήνας γίνεται μέσω του Facebook, όπως και της Θεσσαλονίκης. Έχουν προσκληθεί ήδη 40.000 άτομα, ενώ από τα μηνύματα που έχουν γράψει μέλη του group φαίνεται ότι η διαμαρτυρία δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης και της λιτότητας αλλά και σε θέματα όπως η ιστορία με τα χρυσωρυχεία στην Χαλκιδική, το "σχέδιο Αθηνά" για την παιδεία, η καταστολή και άλλα.

Επίσης, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν την ίδια ώρα την 56η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής, με αναχώρηση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 18.30 για το Σύνταγμα. Θα είμαστε, λένε, "χωρίς κόμματα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές απλά σαν πολίτες για να φωνάξουμε ότι Φτάνει Πια με Φτώχεια, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, ως εδω! Καιρός να φεύγουν!",


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: