5.3.13

Δεν μου αρέσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε ο πρόεδρός του, λέει ο Πάγκαλος...

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το πρόσφατο Συνέδριό του, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον... ΒΗΜΑ FM.
«Είναι ένα συνέδριο αυτών που έχουν εμμονή στην ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ναι, ανάμεσα σ' αυτούς είμαι κι εγώ. Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς. Ακόμη και στις μεγάλες στιγμές του συνεδρίου, στην αποφώνηση που κάνει ο πρόεδρος και εκεί που υπάρχει κόσμος, είδα άδειες καρέκλες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Για την παραίτηση Κοππά

«Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Η Μ. Κοππά είναι μια δοκιμασμένη επιστήμονας, με ιστορία στο πανεπιστήμιο και στον πανεπιστημιακό συνδικαλισμό. Έχει πλέον παρουσία και στην πολιτική ζωή του τόπου, έχει γράψει πολλά κείμενα. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος για να προσθέσει:

«Υπάρχει μια μικροπρέπεια και εσωστρέφεια που δεν δικαιολογείται από το γεγονός που έχει προκύψει. Πραγματικά, στην Κ.Ε. έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές, διότι δεν είναι και τεράστιος αριθμός. Είχες την αίσθηση, όμως, ιδιαίτερα από κάποιες ομάδες νεολαίων ότι ήσουν σε άλλο κόμμα.

Ότι ήσουν εκεί για να εξοντωθείς, για να βληθείς, για να απομονωθείς και για να εξαφανιστείς. Κάποιοι έκαναν εκεί την κλασική δουλειά που γίνεται στα μικρά κόμματα. Το «όλον» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα, βεβαίως. Και θα γίνει ακόμη μικρότερο, εάν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία. Βλέπω στις ίδιες θέσεις, τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 8% και το πάνε παρακάτω»

Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι το ΠΑΣΟΚ του 2007. Εξελέγη σε περίοπτη θέση στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ – που δεν είναι πια Νεολαία – και διοργάνωνε επί σειρά στελεχών νοθεία, για να στείλει άλλους αντιπροσώπους από αυτούς που θα είχαν εκλεγεί αν είχαν γίνει κανονικές διαδικασίες. Δεν αφορά τον κ. Ανδρουλάκη αυτό. Είναι ένα άλλο, κατάπτυστο στέλεχος, γιατί όποιος οργανώνει νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές, φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει στην κοινωνία. Ήταν εκεί, συμμετείχε στο συνέδριο και εξελέγη στην Κ.Ε.

Για την απουσία Παπανδρέου – Σημίτη

«Θεωρώ ότι και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σημίτης, που είναι οι δύο εν ζωή διατελέσαντες πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, είχαν χρέος να παρίστανται και να μιλήσουν στο συνέδριο. Διαφορετικά, να διαφοροποιηθούν και από το κόμμα και από το συνέδριό του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν

«Αυτό το καζάν-καζάν που είπε ο Τούρκος, είναι πολύ ύποπτο και πολύ ανατολίτικο. Διότι τι λέει; Ελάτε να επισκευάσουμε το σπίτι, να το φτιάξουμε μοντέρνο και να μοιραστούμε τα νοίκια. Ναι, αλλά το σπίτι είναι δικό μας. Τα δικαιώματα αυτά δεν τους τα δίνει το Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο δεν δέχονται να υπαχθούν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: