19.3.13

Κι όμως είναι ο οικονομικός …φασισμός...


Οι δραματικοί διάλογοι και ο ωμός εκβιασμός των γερμανών, στο Eurogroup...
Η αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup: Ο Μιχαηλ Σαρρής κάθεται δίπλα στον Γιάννη Στουρνάρα. Μόλις ακούει τις προτάσεις του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών με τον Βόλφγκανγκ Σοιμπλε να ... επιμένει σε κούρεμα των τραοεζικών καταθέσεων στην Κύπρο 40%, ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου… κάνει να φύγει.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών τον σταματά «τι κάνεις; Δεν φεύγουν έτσι από τη συνεδρίαση» … «Γιάννη δεν μπορώ. Τι είναι ατυά που λένε; Δεν έχει ξαναγίνει. Ο Σοιμπλε είναι αδίστακτος». «Κάτσε Μιχαήλ θα πάω να του μιλήσω εγώ».

Ο Γιάννης Στουρνάρας πηγαίνει το μισό τραπέζι και φτάνει στον Βόφγκανγκ Σοιμπλε: «Χερ Σοιμπλε. Δεν γίνονται αυτά που λέτε για την Κύπρο. Ήδη η κυπριακή αντιπροσωπεία ετοιμάζεται να τα βροντήξει και να φύγει.. Ο μιχαήλ πρώτος φεύγει».

«Ωραία Γιάννη,, τότε τρέχα στον υπουργό της Κύπρου και πες του εάν φύγει ..να μην ξαναγυρίσει στο Τραπέζι του Eurogroup. Να μείνει Λευκωσία».

Σε άλλο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Σαρρή και τον Ασμούνσεν ο εξής διάλογος:

«Δεν μπορούμε να υπογράψουμε όλα σας είπα».

«Μισό λεπτό να πάρω ένα τηλέφωνο.. Έλα Μάριο (Ντράγκι) είμαστε έτοιμοι να σκάσουν δυο κυπριακές τράπεζες; Βεβαίως και είμαστε.. οκ»

«κ. Σαρρή.. τώρα μπορείιτε να πάρετε όποια απόφαση θέλετε»…

Αυτά τα δύο μικρά περιστατικά αυτό καταδεικνύουν: ¨Όχι μόνον ότι Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον οικονομικό φασισμό από πλευράς Γερμανίας.. Και αυτό δεν ξέρω πόσο μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε μια ευρώπη –κατά τα άλλα- συνεταίρων!!!



Bαγγελης Δουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: