13.3.13

Στουρνάρας: Πιθανόν να κλείσουν σήμερα ορισμένα θέματα με την τρόικα ...

«Ορισμένα (θέματα) πιθανόν να κλείσουν σήμερα», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη νέα συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο κ. Στουρνάρας πάντως σημείωσε ότι «η ...
συζήτηση συνεχίζεται».

Ο υπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σε λίγη ώρα θα διεξαχθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν προσεγγίσεις σε αρκετά θέματα, σε άλλα παρατηρείται μεγάλη απόσταση, ενώ η τρόικα έχει θέσει και νέα ζητήματα όπως τα οικονομικά φορέων ασφάλισης, όπως ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα οικονομικά των δήμων.

Μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει επίσης στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα επιμένει σε λεπτομερή χρονική και ποσοτική καταγραφή των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν και στη διατήρηση και φέτος του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Προπαρασκευαστική συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ

Παρόντες στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο υπουργείο Οικονομικών, νωρίτερα, ήταν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μετέβη εκ νέου στο Μαξίμου και παρέδωσε στον πρωθυπουργό φάκελο με όλα τα στοιχεία για μείωση δαπανών και προσωπικού στο δημόσιο...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: