24.3.13

Κυπριανού: Ο Αναστασιάδης μπήκε σε αδιέξοδο (BINTEO)...

«O τόπος μας μπαίνει σε δύσκολες περιπέτειες οι οποίες θα επιφέρουν πολλές συνέπειες»...
Για μετακύλιση ευθυνών, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι «ο... τόπος μας μπαίνει σε δύσκολες περιπέτειες οι οποίες θα επιφέρουν πολλές συνέπειες», ενώ θεωρεί ότι «ο Πρόεδρος μπαίνει σε ένα μονόδρομο».

Μιλώντας στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο κ. Κυπριανού, ερωτηθείς γιατί ο Πρόεδρος δεν συνοδεύεται από πολιτικό αρχηγό στις Βρυξέλλες, εξήγησε ότι «κρίθηκε αναγκαίο κατά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Προεδρικό όπου ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ότι θα τον συνοδεύσουν εμπειρογνώμονες».

«Υπάρχουν πολλά να πούμε, αλλά την ώρα που ο Πρόεδρος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε διάλογο μεταξύ μας. Έχω έντονη άποψη, θεωρώ ότι ο Πρόεδρος μπήκε σε αδιέξοδο και μονόδρομο. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι αυτή την δύσκολη στιγμή θα τον στηρίξουμε με όλες μα τις δυνάμεις», τόνισε.

«Εμείς έχουμε πει καθ’ όλη την διάρκεια της βδομάδας τις απόψεις μας. Ο τόπος μας μπαίνει σε δύσκολη περιπέτεια και οι συνέπειες θα είναι πάρα πολλές, εκείνο που έχει σημασία είναι να μην ακυρώσουμε τους θεσμούς που θα βοηθήσουν το λαό να ξεπεράσει τις τεράστιες δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Θα έχουμε συνέπειες σοβαρές σε βάρος μας από την επιμονή των «εταίρων» μας και εκείνο που έχει σημασία, είναι να αφήσουμε ανοιχτή προοπτική για καλύτερο μέλλον και εύχομαι να πρυτανεύσει το συμφέρον του τόπου», επεσήμανε.

Δεν άλλαξε τίποτα μετά το «όχι» της Βουλής στο «κούρεμα», εξήγησε ο κ. Κυπριανού τονίζοντας ότι επιχειρείται αυτή τη βδομάδα να μετακυλιστούν οι ευθύνες από εκείνους που πραγματικά τις έχουν, διευκρινίζοντας ότι οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών. «Χθες στην συνάντηση στο Προεδρικό ξεκαθαρίστηκε ότι και να αποδεχόμασταν το νομοσχέδιο όλα αυτά που απαιτούν σήμερα και πάλι θα τα απαιτούσαν. Χθες ο Πρόεδρος, μας είπε, ότι όποτε συμφωνήσουμε κάτι, έρχονται με κάτι νέο και με νέες απαιτήσεις».



Δείτε το βίντεο:

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: