23.3.13

'Εντεκα κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων (BINTEO)...


500 κάλυκες και κρατήρες χειροβομβίδων βρήκαν οι άντρες των ΕΚΑΜ...
crimenet.gr

Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο το πρωί, στις φυλακές Τρικάλων, μετά το ολονύχτιο θρίλερ με... το οργανωμένο σχέδιο απόδρασης που συνοδεύτηκε από βροχή πυροβολισμών και 3 φρουρούς τραυματίες. Όπως προέκυψε από την πρωινή έρευνα 11 κρατούμενοι απέδρασαν με σχοινιά και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Κινηματογραφική η απόδραση

Αντιπερισπασμός ήταν η ταυτόχρονη επίθεση κατά των ανδρών της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος από τους κρατούμενους στην ταράτσα και από τουλάχιστον έξι συνεργούς τους που έφτασαν σε διαφορετικά σημεία κοντά στον εξωτερικό τοίχο με ένα άσπρο βαν και ένα αγροτικό φορτηγάκι.

Στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε Αλβανούς βαρυποινίτες να δραπετεύσουν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο των φυλακών αφού πρώτα τράβηξαν τα συρματοπλέγματα με αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με λωρίδες από σεντόνια.

Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ όπως έδειξαν οι πρωινές έρευνες στα σημεία που εκτυλίχτηκε η μάχη βρέθηκαν περισσότεροι από 500 κάλυκες αλλά και κρατήρες από χειροβομβίδες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι πυροβόλησαν ακόμη και το πρώτο ασθενοφόρο που έφτασε για να παραλάβει τους τραυματίες φρουρούς και το πλήρωμά του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει για να καλυφθεί όπως- όπως!

Ταυτόχρονα άνοιξαν πυρ και οι κρατούμενοι από την ταράτσα, τραυματίζοντας τους εξωτερικούς φρουρούς στα φυλάκια και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ομοεθνείς τους να πηδήσουν στην εξωτερική πλευρά των φυλακών και να συναντήσουν τους συντρόφους τους με τους οποίους έφυγαν μαζί. Οι περίπου οκτώ που παρέμειναν στην ταράτσα, εξακολουθούσαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων για να αποτρέψουν την καταδίωξη των δυο οχημάτων.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: