13.3.13

Διώξεις για τα εικονικά τιμολόγια του ALTER στον Γιώργο Κουρή, τον γιο του Ανδρέα και τον Κ. Γιαννίκο...

crimenet.gr
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γιώργου Κουρή, του γιου του Ανδρέα και του προφυλακισμένου διευθύνοντος συμβούλου του ΑLTER, Kώστα Γιαννίκου, άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών για εικονικά τιμολόγια.

Μαζί τους καλούνται...
για απολογία και άλλα δέκα άτομα.

Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του τηλεοπτικού σταθμού και άλλων τριών εταιριών, στο διάστημα από 2001 έως 2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία σήμερα, μαζί με τις προσαυξήσεις, φτάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν διενεργηθεί δύο έλεγχοι, ο πρώτος από το ΣΔΟΕ και ο δεύτερος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ωστόσο, τα δύο πορίσματα κατέληξαν σε αντιφατικά συμπεράσματα με αποτέλεσμα να διενεργηθεί και τρίτος έλεγχος, που διαπίστωσε την παρανομία.

Με βάση αυτόν, η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε τις ποινικές διώξεις και οι εμπλεκόμενοι καλούνται σε απολογία από τον ανακριτή.

Παράλληλα, ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορά κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και κινδύνευε με παραγραφή, οδηγείται σε δίκη, με κατηγορούμενο τον Γιώργο Κουρή και τους υπόλοιπους κατά τον νόμο υπευθύνους, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Γιαννίκος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: