23.3.13

Aυτοί είναι οι Ρώσοι μεγιστάνες με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην Κύπρο...



Οι εν λόγω δισεκατομμυριούχοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν «ακριβά» το μέτρο επιβολής έκτακτης εισφοράς στις καταθέσεις
Τη λίστα με τους πέντε Ρώσους μεγιστάνες με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες παρουσιάζει, σε σημερινό της δημοσίευμα, η Huffington Post.
Οι...
εν λόγω δισεκατομμυριούχοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν «ακριβά» το μέτρο επιβολής έκτακτης εισφοράς στις καταθέσεις.

Βλαντιμίρ Λίζιν



Με περιουσία 14.1 δισ. δολάρια, ο βαρόνος της βιομηχανίας μεταφορών χρησιμοποιεί την Κύπρο ως επενδυτικό όχημα της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του.
Πέρυσι, έγινε πρωτοσέλιδο όταν δήλωσε έτοιμος να προσφέρει σε κάθε Ρώσο αθλητή που θα κατάφερνε να αποσπάσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1 εκατομμύριο δολάρια.

Βλαντιμίρ Ποτάνιν



Περιουσία 14.3 δισ. δολαρίων διαθέτει ο μεγιστάνας της βιομηχανίας εξόρυξης νικελίου, ενώ διατηρεί κεντρικά γραφεία πολλών εταιρειών του στην Κύπρο. Τον γύρο του κόσμου έκανε η δήλωσή του στο Bloomberg News ότι «η Κύπρος τα σκάτωσε».

Αλεξέι Μορντάσοφ



Με περιουσία 12,8 δισ. ευρώ, είναι μεγαλοεπενδυτής στη βιομηχανία μετάλλων και διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του συμφερόντων στην Κύπρο. Είναι επίσης γνωστός για την συνεχή στήριξη που προσφέρει σε μείζονα πολιτιστικά ιδρύματα και στον αθλητισμό.

Ντμίτρι Ριμπόλοφλεφ



Με περιουσία που ξεπερνά τα 9.1 δισ. δολ., είναι μεγιστάνας της βιομηχανίας λιπασμάτων. Σύμφωνα με το forbes είναι γνωστός για την επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου στο Μονακό, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, καθώς και για την «ηχηρή» παρουσία του στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης. Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος στη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου.

Αλεξάντερ Αμπράμοφ



Μεγιστάνας της χαλυβουργίας με περιουσία που ανέρχεται στα 4.6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, είναι ένας από τους πιο «ορατούς» στόχους. Ο Αμπράμοφ μετέφερε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου του στην Κύπρο, αφού πρώτα απέκτησε διάφορες βιομηχανίες μετάλλου, καθώς και την κυπριακή υπηκοότητα. Ιδιαίτερο θόρυβο προκάλεσε η περυσινή κίνησή του να χτίσει την ακριβότερη έπαυλη στη Νέα Ζηλανδία....
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: