26.3.13

Γαλλία: Αντισυνταγματικός ο φόρος 75% για τους πλούσιους...

Κι άλλο χτύπημα για τον Ολάντ...
Δεν έφταναν οι δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να είναι ο λιγότερο δημοφιλής Γάλλος πολιτικός των τελευταίων 32 ετών, η οικονομική κρίση που χτυπά την χώρα του, με τον λαό να δείχνει μετανιωμένος για...
την ψήφο του στους Σοσιαλιστές, ήρθε και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να «τσακίσει» το ηθικό του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το μέτρο για την φορολόγηση των πλουσίων με συντελεστή 75% που είχε προαναγγείλει, προκαλώντας αναστάτωση στους οικονομικά ισχυρούς, κρίθηκε αντισυνταγματικό, ακυρώνοντας τις προθέσεις του Ολάντ.

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος να βγήκε στην πολιτική μάχη βαριά οπλισμένος, με στόχο να αποδείξει ότι ο γαλλικός λαός δε θα πληγεί, καθώς θα αναζητήσει χρήματα από τους πλουσίους, όμως ηττήθηκε πανηγυρικά. Εξάλλου, το μέτρο έκανε λόγο για επιβολή φορολογικού συντελεστή στα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου, την ώρα που ελάχιστοι είναι εκείνοι που δηλώνουν εισοδήματα αυτού του ύψους.

Αυτό που επικρατούσε σαν σκέψη ήταν να αντικατασταθεί ο φόρος 75% με έναν ύψους 65-66% για όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: