5.3.13

Το υπουργείο Οικονομικών έλεγε ψέματα για το όριο των 600 ευρώ στις κατασχέσεις των μισθών [έγγραφο] ...

Οχι απλά είχε συζητηθεί αλλά είχε αποφασισθεί, όπως αποδεικνύεται, η μείωση του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 στα 600 ευρώ, καθώς περιλαμβάνεται στην...
έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που κατατέθηκε στη Βουλή. Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν, ωστόσο, πως η διάταξη αυτή συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής και δεν πρόκειται να ισχύσει.

Στις διατάξεις του κώδικα για την είσπραξη δημοσίων εσόδων που περιλαμβάνεται στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η μείωση του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 στα 600 ευρώ.

Μάλιστα τη διάταξη συνόδευε και σχετικό έγγραφο που προέβλεπε αύξηση των δημοσίων εσόδων από τη μείωση του ορίου του ακατάσχετου. Η διάταξη αυτή δεν συζητήθηκε τελικά στη Βουλή, με το υπουργείο Οικονομικών να υποστηρίζει ότι εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκε η διάταξη στην έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί σάλος με τη φήμη ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς τη μείωση του ακατάσχετου ποσού στα 600 ευρώ. Μάλιστα βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις πάνω στο θέμα αυτό, με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να το διαψεύδει κατηγορηματικά....
iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: