11.3.13

Κορυφαίος στην Ευρώπη, 4ος στον κόσμο!...

Έραψε το 4ο αστέρι στην ιστορική "ερυθρόλευκη" φανέλα και συνεχίζει για το 5ο, το 6ο και πάει λέγοντας. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός και γι αυτό τον φωνάζουν Θρύλο. Ο... Γίγαντας της Ελλάδας συνεχίζει να γράφει ιστορία και να τρελαίνει τους αριθμούς. Εκτός του ότι έγινε η πρώτη ομάδα, χρονικά, στην Ευρώπη, που πανηγυρίζει το πρωτάθλημα, είναι και η κορυφαία σε αναλογία ετών του πρωταθλήματος και κατακτήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sportingintelligence.com ο Ολυμπιακός έχει 47,4% σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, με τα 40 που έχει πάρει σε 85 χρόνια που υπάρχει πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μαζί του είναι και η Ρέιντζερς, που είναι οι πρώτες στην Ευρώπη.

Επίσης ο Θρύλος βρίσκεται στην 4η θέση, στον κόσμο, σχετικά με τα πρωταθλήματα που έχει πάρει. Πρώτη είναι η Ρέιντζερς με 54 και δεύτερη η Λίνφιλντ με 51. Στην 3η θέση είναι η Πενιαρόλ απο την Ουρουγουάη, με 46 και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 40. Πίσω του είναι η Ολίμπια της Παραγουάης με 39.

Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας συνεχίζει να γράφει ιστορία, να βάζει τρόπαια στην πλούσια τροπαιοθήκη του και φυσικά να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες στον πλανήτη.

olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: