19.3.13

Παράταση αιτήσεων για τους 4091 ελεγκτές...


Παράταση τριών εβδομάδων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις των ελεγκτών....
Αρχικά είχε δοθεί προθεσμία έως την Παρασκευή 22 Μαρτίου για να...
καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμούν να καλύψουν μία από τις 4.091 θέσεις ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους. Το προσωπικό θα στελεχώσει κεντρικές υπηρεσίες, ελεγκτικά κέντρα και ΔΟΥ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ειδικά για την κατηγορία ΔΕ, ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που:

α) έχουν τιμωρηθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε παράπτωμα ή έχουν καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα που ορίζονται στο άρ. 8 ν. 3528/2007 ή

β) συμπληρώνουν το όριο ηλικίας ή τον χρόνο υπηρεσίας για συνταξιοδότηση μέσα στην επόμενη τριετία από την ημερομηνία επιλογής.

Πρέπει να διευκρινισθεί ότι ποσοστό 65% επί των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί το ποσοστό αυτό, οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους χωρίς εμπειρία.

Ως προηγούμενη εμπειρία νοείται η άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων ή καθηκόντων υπαλλήλου δικαστικού τμήματος για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. Η εμπειρία αποδεικνύεται από βεβαίωση του προϊσταμένου της υπηρεσίας στην οποία την έχει αποκτήσει ή από άλλα αποδεικτικά στοιχεία, όπως πράξεις από τις οποίες προκύπτει η τοποθέτηση του υπαλλήλου στη συγκεκριμένη θέση και αποδεικνύεται η πραγματική άσκηση.

Ο χρόνος άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου ΤΕΚ ή ΠΕΚ ή ΕΘΕΚ ή ΔΕΚ ή προϊσταμένου Υποδιεύθυνσης ή προϊσταμένου Εποπτείας Ελεγκτικού Κέντρου και προϊσταμένου ΔΟΥ ή Υποδιεύθυνσης Ελέγχου ή Τμήματος Ελέγχου ή Δικαστικού ΔΟΥ υπολογίζεται ως χρόνος άσκησης καθηκόντων ελεγκτή

Μαζί με την αίτηση. Οι υποψήφιοι, μαζί με την αίτησή τους, υποβάλλουν:

α) Ειδική Αναλυτική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Εσχες),

β) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (Α'75) ότι δεν θα ασκούν οποιοδήποτε ιδιωτικό έργο με αμοιβή, έστω και αν έχει χορηγηθεί άδεια άσκησης αυτού από την υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν. 3528/2007(Α'26), εφόσον επιλεγούν και για όσο χρονικό διάστημα υπηρετούν σε θέσεις ελεγκτών,

γ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α'75) για την ύπαρξη της διετούς εμπειρίας (αφορά μόνο τους έμπειρους υποψηφίους), στην οποία δηλώνεται η ύπαρξη διετούς εμπειρίας είτε i) στην άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων σε τακτικό και προσωρινό έλεγχο, εξαιρουμένων των προληπτικών ελέγχων, των περαιώσεων, των διασταυρωτικών ελέγχων και των επαναλήψεων της διαδικασίας, είτε ii) σε δικαστικό τμήμα, στη λήψη αναγκαστικών μέτρων και στην αντίκρουση προσφυγών.

Πού υποβάλλονται. Η αίτηση υποψηφιότητας με το βιογραφικό και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή είτε με κατάθεση στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών, Καρ. Σερβίας 10. Τηλ. 210-3375.137, 210-3375.979.

Οι υποψήφιοι στην αίτησή τους πρέπει να δηλώσουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν. Όμως οι υποψήφιοι που έχουν υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορούν να δηλώσουν την περιφέρεια που επιθυμούν να τοποθετηθούν, αλλά η αρχική τους τοποθέτηση ως ελεγκτών θα γίνει στην περιφέρεια στην οποία υπάρχει η υποχρέωση παραμονής τους και ώσπου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος από τον νόμο χρόνος.

Η επιλογή. Για την επιλογή όλων των ελεγκτών θα αξιολογηθούν και θα συνεκτιμηθούν τα εξής κριτήρια:

α) Η κατοχή τίτλου σπουδών συναφούς με το αντικείμενο του ελέγχου και της είσπραξης, καθώς και η κατοχή μη συναφούς τίτλου σπουδών με το αντικείμενο, που αξιολογείται με συντελεστή μειωμένο κατά 50%. Συναφείς τίτλοι σπουδών ΑΕΙ ή ΤΕΙ θεωρούνται οι προερχόμενοι από τμήματα οικονομικών και νομικών σχολών (ημεδαπών ή αλλοδαπών ισότιμων αναγνωρισμένων στην ημεδαπή).

β) Η κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος συναφούς με το αντικείμενο. Ειδικά για τους υποψηφίους κατηγορίας ΔΕ, θα λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός απολυτηρίου λυκείου ή μέσης σχολής πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή ένα.

γ) Η άριστη ή πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και μίας δεύτερης ξένης γλώσσας, αποδεικνυόμενη κατά τα οριζόμενα στο ΠΔ 50/2001 (Α'39), όπως ισχύει.

δ) Η αποδεδειγμένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμμάτων μηχανογραφικών εφαρμογών, που χρησιμοποιούνται ή αναπτύσσονται στο υπουργείο Οικονομικών ή είναι χρήσιμα για την άσκηση του έργου των ελεγκτών, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό πληροφορικής ή γνώσης Η/Υ που έχει εκδοθεί από φορείς οι οποίοι πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), καθώς και η επιμόρφωση μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ή άλλης δημόσιας σχολής, ελεγκτικού περιεχομένου, ολικά ή μερικά, διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, τα οποία θα πιστοποιούνται από σχετική βεβαίωση των σχολών αυτών, από την οποία θα προκύπτει η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων αυτών.

ε) Ειδικά για τους υποψηφίους που δεν διαθέτουν διετή εμπειρία, η προσωπική συνέντευξή τους ενώπιον των μελών της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού, από την οποία θα διαμορφωθεί γνώμη για την προσωπικότητα και την ουσιαστική ικανότητα άσκησης των ειδικών καθηκόντων της θέσης (όπως, ενδεικτικά, κύρος, οξυδέρκεια, ευφυΐα, υπηρεσιακός ζήλος).

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: