10.3.13

Ποιοι είναι οι 35 στην ΕΡΤ που παίρνουν 4.000 ευρώ το μήνα ...


...και δεν κάνουν τίποτε; ...
Mάχη μεταξύ κομμάτων αλλά και κέντρων επιρροής εντός και εκτός της ΕΡΤ, έχει ήδη ξεκινήσει για την περίφημη λίστα συμβασιούχων - όταν και όποτε δοθεί λύση...
Από ... την άλλη πλευρά καταβάλλεται,λέει, προσπάθεια οι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να εξαιρεθούν από την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Ακόμα κι έτσι όμως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν υποστεί μισθολογική μείωση εως και 40%, ενώ ο προϋπολογισμός του 2013 προβλέπει μειωμένο άνω του 30% το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού.
Την ίδια ώρα στο ραδιομέγαρο έχουν προσληφθεί συνολικά 35 δημοσιογράφοι σε θέσεις.. προσωπικού ειδικών θέσεων (ΠΕΘ) και συμβούλων με μηνιαίες μεικτές απολαβές 4.000 ευρώ ο καθένας.
«Δημοσιογράφος με προϋπηρεσία στην ιδιωτική τηλεόραση που δεν εξελέγη βουλευτής προσλήφθηκε στην ΕΡΤ ως σύμβουλος με 4.000 ευρώ μηνιαίως. Αλλος έχει τις ίδιες απολαβές αν και άνευ αντικειμένου. Υπάρχει επίσης σκηνοθέτρια που ήρθε στην Αγία Παρασκευή επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου με μισθό 4.000 ευρώ και παραμένει χωρίς να κάνει τίποτα. Στον αντίποδα, ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ έχει μηνιάτικο 1.500 ευρώ», ισχυρίζονται συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι στην ΕΡΤ.

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: