23.3.13

Νέα Σμύρνη – 2.6 εκατομμύρια για να “φυτέψουν” τσιμέντο! ...

notia.gr

2.600.000 ευρώ θα κοστίσει η ανάπλαση της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με τις μακέτες το τσιμέντο θα ... υπερισχύει του πράσινου. Η παράταξη “Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης” κατηγορεί το δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη ότι χαρίζει τόσα χρήματα στους εργολάβους για να συρρικνώσουν το πράσινο και να “φυτέψουν” τσιμέντο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης :

Η Νέα Σμύρνη ενημερώθηκε ξαφνικά τον τελευταίο καιρό ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης θα γίνει με κόστος 2.600.000 ευρώ. Εύλογα ανακύπτουν διάφορα ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει η μνημονιακή δημοτική αρχή στο νεοσμυρνιώτικο λαό:

Ποια η ανάγκη για ένα τόσο ακριβό έργο αυτήν την περίοδο;

Με ποια μειοδοτική διαδικασία κατοχυρώθηκε το έργο στον συγκεκριμένο εργολάβο;

Τι έχει να προσφέρει περιβαλλοντικά και αισθητικά στη γειτονιά η πλατεία μετά την ανάπλαση;

Στις φωτογραφίες της μακέτας του έργου φαίνεται να πέφτει πιο πολύ τσιμέντο στην πλατεία από ό,τι σήμερα ενώ το πράσινο ακολουθεί την πεπατημένη, όπως ακριβώς συνηθίζει στα έργα της η δημοτική αρχή. Συρρικνώνεται.

Εμείς ως Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, δεν ξεχνάμε ότι η μνημονιακή δημοτική αρχή Τζουλάκη – Κουτελάκη έχει αποδείξει την προτίμησή της στα “φαραωνικά” έργα που περιλαμβάνουν πολύ τσιμέντο, φέρνουν μαζί τους πολύ κόψιμο δέντρων, είναι πανάκριβα και αμφιβόλου λειτουργικότητας για την κοινωνία του δήμου μας. Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης και την υπερβολική τσιμεντοποίηση της Νέας Σμύρνης τις εποχές που ο πρώην και ο νυν δήμαρχος έτρεχαν πίσω από τον Σημίτη και τις δικές του μακέτες. Δεν ξεχνάμε την ακριβή “ανάπλαση” του άλσους που έγινε παράλληλα με το κόψιμο τόσων δέντρων, την πανάκριβη ανακατασκευή της πλατείας Καρύλλου και την παραχώρηση της ιδιοκτησίας του υπόγειου χώρου στάθμευσης στον εθνικό μας εργολάβο. Δε ξεχνάμε την υπόθεση του Σπόρτινγκ. Και δεν ξεχνάμε πως είναι αυτή η δημοτική αρχή που χρεώνει 2,5 ευρώ τα γεύματα σε φτωχούς Νεοσμυρνιώτες , τα οποία και έχει το θράσος να ονομάζει “κουζίνα για όλους”, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια σε εργολάβους για έργα που μόνο ως έργα βιτρίνας μπορούν να χαρακτηριστούν.

Δεν υπάρχει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να σβηστούν τα γεγονότα και να “ξεπλυθούν” οι υπεύθυνοι.

Εμείς ως Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων για ελεύθερους ποιοτικούς δημόσιους χώρους, ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης , της τρόικας αλλά και της καλλικρατικής δημοτικής αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: