17.3.13

Συνεχίζεται για 2η μέρα, το θρίλερ Ριζάι...


Σε εξέλιξη για δευτερη μέρα βρίσκεται το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου, με τον βαρυποινίτη Αλκετ Ριζάι να κρατα ομηρους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ο Ριζάι εμφανίζει την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος «δεν... έχει πλέον να χάσει τίποτα» και με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα δηλώνει πως «είναι αποφασισμένος για όλα», κάτι που όπως φαίνεται έχει πείσει απολύτως και τους ομήρους του οι οποίοι -καθώς αισθάνονται πως η ζωή τους πλέον κρέμεται από μια κλωστή- απευθύνουν έκκληση στις Αρχές να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημά του για αυτοκίνητο με το οποίο θέλει να διαφύγει, ώστε να μην υπάρξει αιματηρή κατάληξη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούνται όμηροι, τα πρόσωπα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό τον έλεγχο του βαρυποινίτη είναι τουλάχιστον έξι. Tέσσερις ανήκουν στο προσωπικό των φυλακών ενώ οι άλλοι δυο είναι κρατούμενοι, για τους οποίους όμως δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο αν είναι πραγματικά όμηροί του ή συνεργοί του.

Σε εξέλιξη, εν τω μεταξύ, βρίσκονται εδώ και δυο περίπου ώρες οι επαφές του Ριζάι με τον διαπραγματευτή της Αστυνομίας. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. κρατά «μικρό καλάθι» καθώς όσο ο κρατούμενος βρίσκεται σε αυτή την ψυχική κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση που θα οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο στις διαπραγματεύσεις διαδραματίζει και η σύντροφός του Ασπασία Μητροπία, χωρίς όμως να υπάρχει τίποτε πιο συγκεκριμένο σχετικά με αυτό το θέμα.
πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: