16.3.13

Τι έλεγε ο Αναστασιάδης, πριν από 1 μήνα...



Στις 12 Φεβρουαρίου, πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωνε πως δεν υπογράφει Μνημόνιο με... κούρεμα καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, συμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης, της κυπριακής εφημερίδας "Αλήθεια", που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αναστασιάδης δεσμευόταν ότι δεν θα υπογράψει μνημόνιο που θα περιέχει πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στις 12/2/2013:

Αναστασιάδης: «Δεν υπογράφω Μνημόνιο με κούρεμα καταθέσεων»

Την δέσμευση του ότι δεν θα υπογράψει μνημόνιο που θα περιέχει πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων εξέφρασε «με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο» ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται να τεθεί τέρμα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Σε δηλώσεις του, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεσμεύεται για αυτό τόσο απέναντι στους Κύπριους, όσο και στους ξένους επενδυτές, ενώ είπε ότι στέλνει ταυτόχρονα σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικό «ότι δεν πρόκειται ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».

Η χώρα, είπε ο κ. Αναστασιάδης, βρίσκεται ενώπιον δυσβάσταχτων προβλημάτων αλλά και σημαντικών κινδύνων και πρόσθεσε ότι οι χθεσινές δηλώσεις μετά τη σύνοδο του Eurogroup, δημιούργησαν και δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα που επιτείνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δράσουμε αμέσως, καθώς οι στιγμές είναι «σημαντικά κρίσιμες» και είπε ότι η πατρίδα χρειάζεται άμεσα ισχυρή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Μιας κυβέρνησης, που, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος, θα δράσει τάχιστα, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιδεινούμενη κατάσταση και να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: