26.3.13

Κολλημένη στο 1821 η ΝΔ...



Μπορεί η Κύπρος να φλέγεται, οι τράπεζες να κλυδωνίζονται και το ελληνικό πρόγραμμα να καταγράφει αστοχίες, ωστόσο οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας θυμήθηκαν χθες, επέτειο της Επανάστασης, το 1821 για να επιτεθούν στο ... ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για ένα από τα «περίφημα» άρθρα του Νάσου Θεοδωρίδη, ναι αυτού που είχε αποπεμφθεί από μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του σχετικά με τα Ίμια, ο οποίος το… 2010 είχε τοποθετηθεί κριτικά (σχεδόν προκλητικά, είναι η αλήθεια) έναντι όχι μόνον της κυρίαρχης αλλά και της πιο μετριοπαθούς προσέγγισης της επανάστασης. Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρίδης σε εκείνο το άρθρο σημείωνε ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ένας «επονείδιστος εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας», έκανε λόγο για «γελοίες ερμηνείες τα περί εθνεγερσίας» και χαρακτήριζε την Επανάσταση ως «κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους “Έλληνες” να ξεσηκώνονται κατά των “Τούρκων”».

Τί ζητάει η Ν.Δ.; Τυπικά την αποπομπή του κ. Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά να απαντήσει στα περί «ραγιάδων» του ΣΥΡΙΖΑ και να παγιδεύσει την Κουμουνδούρου…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: