22.3.13

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή στον Ψωμιάδη για τη λίμνη Κορώνεια...

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγώτη Ψωμιάδη από το τριμελές Πλειμμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος και ρύπανση της λίμνης Κορώνειας.

Νωρίτερα, ο...
εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως αφού είχε παραπεμφθεί μία φορά, άσχετα αν απαλλάχθηκε τότε με βούλευμα, θα έπρεπε να μη σηκώνει «μύγα στο σπαθί του».

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το seleo.gr, ο εισαγγελέας υποστήριξε χαρακτηριστικά «με την τακτική του να μειώνει πρόστιμα, άφηνε να λειτουργούν επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάρυναν την ήδη επιβαρυμένη λίμνη».

«Η λίμνη Κορώνεια δολοφονήθηκε με την ανοχή της διοίκησης Ψωμιάδη στην πρώην Νομαρχία. Υπήρχε συνειδητή επιλογή να μην ενοχλούνται οι βιομηχανίες περιμετρικά της λίμνης», υποστήριξε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πίσω του, καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου, βρισκόταν ο παυθείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και πέντε υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας, οι οποίοι δικάζονται για σκανδαλώδεις καθυστερήσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια: