7.3.13

Πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς...

Πιλοτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ με ωφελούμενους περίπου 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς όλων των ειδικοτήτων, από 18 έως 30 ετών θέτουν σε εφαρμογή τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας.
Ειδικότερα, από τους ωφελούμενους, 200 θα είναι...
αξιωματικοί και 800 θα είναι κατώτερα πληρώματα λοιπών ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών από αδειοδοτημένους παρόχους μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και πεντάμηνη πρακτική άσκηση επί πλοίου.

Το πρόγραμμα, που είναι το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαρτίου του 2013 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους για τη θεωρητική κατάρτιση και σε πέντε κύκλους για την πρακτική άσκηση επί πλοίου.

Δικαιούχος του προγράμματος είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στη ναυτιλία, να φέρουμε τους νέους Έλληνες σε ένα επάγγελμα με προοπτικές και καλές αποδοχές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τόνισε ότι η ναυτιλία αποτελεί «γέφυρα ζωής για τα νησιά μας και αιμοδότης της εθνικής οικονομίας» και γι’ αυτό, όπως είπε, «χρηματοδοτούμε τέτοιες στοχευμένες δράσεις, για να στηρίξουμε την ναυτική εργασία»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: