16.2.13

Yφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ ορκίστηκε ο Κ.Βιρβιδάκης...


Ένα ακόμη στοίχημα για την κυβέρνηση...
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ως αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ.

Με την προσθήκη στο... κυβερνητικό σχήμα του βουλευτή Χανίων, ο πρωθυπουργός επιδιώκει την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου προκειμένου να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

Το μήνυμα Σαμαρά στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή ήταν ότι, στη νέα περίοδο που έχει ξεκινήσει -με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης μέσω της δόσης των 52,4 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα κονδύλια των 18,3 δισ. μέσω του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού- για την οικονομία, «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ».

Στην εισήγησή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι ο μνημονιακός στόχος απορροφήσεων για το 2013 είναι περίπου 4 δισ ευρώ, ενώ οι λίστες των προγραμμάτων θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Μαρτίου από τα υπουργεία και τις Περιφέρειες.

Συμπλήρωσε ότι αν συνυπολογισθούν οι πόροι της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της 36 δισ. ευρώ περίπου, ενώ μαζί με ένα ποσό της τάξεως των 8 δισ. ευρώ που δεν έχει ακόμα απορροφηθεί από το σημερινό ΕΣΠΑ, τα κονδύλια αυτά μπορεί να αποτελέσουν μια ουσιαστική ένεση ρευστότητας για την αγορά και τις επιχειρήσεις, καθώς και να συμβάλουν στη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης εξελέγη βουλευτής Χανίων της ΝΔ τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990.

Τον Ιανουάριο του 1991 απώλεσε την βουλευτική ιδιότητα, λόγω ένστασης συνυποψηφίου του. Ήταν πρώτος επιλαχών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 1993, 1996 και 2000.

Επανεξελέγη βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1986 έως το 1989 και από το 1991 έως το 1994 και είναι μέλος ξανά από το 2001 μέχρι σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής και στην συνέχεια της Πολιτικής Επιτροπής.

Το 1989 διετέλεσε γενικός γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Τζανετάκη.

Από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Σεπτέμβριο του 1993 διετέλεσε, εκ νέου, γενικός γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελέγη δήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2002 και τον Ιανουάριο του 2003 μέλος (πλειοψηφείσας σύμβουλος) της διοικούσας επιτροπής της ΤΕΔΚ Χανίων.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: