14.2.13

Tσίπρας: Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης...



«Νομίζω ότι πλέον είναι φανερό ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι η πιο δεξιά και πιο ακραία κυβέρνηση που είχε γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», δήλωσε αναφερόμενος στην ... τρικομματική ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο BBC, χαρακτήρισε τη στρατηγική της έντασης επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να δημιουργήσει την αίσθηση του φόβου στην ελληνική κοινωνία ώστε «πρώτον, ο κόσμος να μην σκέφτεται την οικονομία, να φοβάται και να σκέφτεται την ασφάλειά του, τους κινδύνους που μπορεί να έχει από τους μετανάστες ή από τις διαδηλώσεις και δεύτερον, να προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να συσπειρώσει το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, διαμορφώνοντας μια σταθερή βάση για τη δική του εκλογική επιρροή».

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί στη διακυβέρνηση της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Θα εφαρμόσουμε το νόμο. Θα είμαστε άτεγκτοι στην εφαρμογή του νόμου και θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή που είναι μια συμμορία, η οποία δρα με παραβατικότητα. (…) Όπως επίσης και θα εξαρθρώσουμε τους θύλακες της Χρυσής Αυγής μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Δεν θα ανεχθούμε παραβατικότητα από κανέναν και από καμία ομάδα. Και απέναντι στις ομάδες εκείνες που χρησιμοποιούν τη βία και μπορεί να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, που εγώ δεν το πιστεύω αυτό, γιατί θεωρώ ότι η άσκηση βίας είναι η πιο εξουσιαστική πράξη που μπορεί να κάνει κανείς, δεν μπορεί να συμβαδίζει με έναν αντεξουσιαστή να ασκεί βία. Κι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».


Δείτε εδώ τη συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: