20.2.13

Ο γαλλικός Tύπος για την επίσκεψη Ολάντ...



Για θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η Ελλάδα στον πρόεδρο της Γαλλίας και για την έκφραση της υποστήριξής του στη δοκιμασία που περνά η χώρα, καθώς και της... της εμπιστοσύνης του, κάνει λόγο ο γαλλικός Τύπος την επομένη της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.
Υπό τον τίτλο «Δεκτός ως «φίλος» στην Αθήνα, ο Ολάντ χαιρέτισε τις «σημαντικές προσπάθειες» των Ελλήνων, το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Le Monde επισημαίνει ότι «αντίθετα με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ που δέχθηκε τα σφυρίγματα του δρόμου, ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός στην Αθήνα ως «φίλος».

Στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τις σημαντικές προσπάθειες των Ελλήνων για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι "η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι δεδομένη", γράφει η Le Monde.

"Ο Φρανσουά Ολάντ δέχθηκε χθες θερμή υποδοχή στην Αθήνα, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την υποστήριξη της Γαλλίας προς τη χώρα του", γράφει η Liberation στην ηλεκτρονική της έκδοση επισημαίνοντας ότι "η ατμόσφαιρα της επίσκεψης του γάλλου προέδρου ήλθε σε αντίθεση με την ατμόσφαιρά που επικράτησε κατά την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, τον Νοέμβριο, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας αναγκάσθηκαν να συγκρατήσουν διαδηλώσεις εχθρικές προς την γερμανική αδιαλλαξία".

«Ελλάδα: ο Ολάντ στο σχολείο της λιτότητας», τιτλοφορεί το ρεπορτάζ από την Αθήνα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Le Point. «Ο πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα «εμπιστοσύνης και ανάπτυξης» σε μία χώρα ρημαγμένη από την κρίση, την ώρα που Γαλλία θα ζήσει μία δύσκολη χρονιά», γράφει.

«Ο Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, στη χώρα της λιτότητας», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro. «Προφανώς δεν ήλθε για να αναζητήσει μαθήματα οικονομίας. Το ελληνικό πικρό φάρμακο δεν αποτελεί παράδειγμα για τη Γαλλία», σχολιάζει η εφημερίδα. «Δεν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση, αυτό το γνωρίζει ο καθένας», σχολίασε ο Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: