21.2.13

Εκατοντάδες σε διαθεσιμότητα στη μεταλλουργία SOVEL στη Μαγνησία...

Ένα ακόμη «χτύπημα» στους μεταλλεργάτες που δοκιμάζονται σκληρά...
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η εταιρία ανακοίνωσε ήδη στο προσωπικό την πρόθεσή της να προχωρήσει σε διαθεσιμότητα του προσωπικού για τρεις εβδομάδες, ενώ επίσης θα ακολουθήσει και μία...
εβδομάδα από την κανονική άδεια. Σε ορισμένα τμήματα της Μονάδας που κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν σε λειτουργία το προσωπικό θα εργάζεται εκ περιτροπής.

Η πρόθεση της εταιρίας έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στο εργοστάσιο και στο προσωπικό καθώς η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο στη μονάδα του Αλμυρού και όχι τις υπόλοιπες του ίδιου Ομίλου που λειτουργούν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για την απόφαση έχει ενημερωθεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο που σήμανε συναγερμό, καθώς πρόκειται για ένα ακόμη «χτύπημα» σε μία περίοδο που γενικότερα οι μεταλλεργάτες δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορους χώρους με ανάλογες αποφάσεις.

Η επιχειρηματολογία που επικαλείται η εταιρία -όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές- για την απόφαση της διαθεσιμότητας αφορά στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι ποσότητες στοκ είναι μεγάλες. Μάλιστα η εταιρία φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι αυτό το πρόγραμμα διαθεσιμότητας είναι προσωρινό και ότι από τον Απρίλιο η εταιρία θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από 1η Μαρτίου για το προσωπικό, ενώ σε ορισμένα τμήματα επιλέγεται η εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου έχει αρχίσει την ενημέρωση του προσωπικού.

Η SOVEL, θυγατρική εταιρία της ΣΙΔΕΝΟΡ, απέκτησε το 1996 τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΑΛΥΨ στον Αλμυρό Μαγνησίας. Το βιομηχανικό συγκρότημα που περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής δομικού πλέγματος, σωληνουργείο και βοηθητικές μονάδες, είναι εγκατεστημένο σε συνολική έκταση 770 στρεμμάτων.

Η SOVEL είναι σήμερα μία σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων, που απασχολεί άμεσα 500 περίπου εργαζομένους, ενώ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σιδήρου στο χώρο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: