26.2.13

O ανασχηματισμός τον φέρνει πισω στην Αθήνα...


Για την Ουάσιγκτον, μέσω Κωνσταντινούπολης και στην τουριστική θέση αναχωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας, (αλλά ο ...
φόβος του ανασχηματισμού βλέπετε θα τον κάνει να επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο) για μια σειρά σημαντικών συναντήσεων. Είναι προσκεκλημένος του «Κλασσικού Ιδρύματος» (δηλαδή ιδιωτική πρόσκληση) και έχει κλείσει συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού κ. Ρίτσαρντ Κέϊμ, όσο και με τον καθηγητή του Χάρβαντ κ. Γκρέγκορι Νάγκι με τον οποίο θα συζητήσει για τις αρετές και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά με τον κ. Σμιθ Τσένιαν διευθυντή του κρατικού μουσείου της Ουάσιγκτον. Και προτού εγκλιματιστεί με το τζετλαγκ, ο κ. Τζαβάρας θα βρίσκεται στην Αθήνα.

***
Πάντως, (οφείλω αυτό να το σημειώσω) ότι ο κ. Τζαβάρας εξακολουθεί να αντιτίθεται στην τοποθέτηση του ηθοποιού κ. Ι. Μπέζου στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις πιέσεις που δέχεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα συνεργάτης μου τον άκουσε να λέει χαριτολογώντας ότι το να έχει κάποιος εκπομπή στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι πρέπει να τεθεί και επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, ότι είναι μία θέση σοβαρή που πρέπει να εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Ο κ. Τζαβάρας δεν πρόκειται, λέει, όσο είναι μέσα στα πράγματα να κάνει το χατίρι της ΔΗΜΑΡ.

"ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: