13.2.13

Liberation: Μετά τον Πάπα, Θεέ παραιτήσου!...



Τα σκάνδαλα του Βατικανού έρχεται να θυμίσει σήμερα με το προκλητικό εξώφυλλό της η γαλλική εφημερίδα Liberation. Τονίζει ότι οι πιστοί μειώνονται γιατί τα κηρύγματα της καθολικής εκκλησίας γίνονται όλο και... περισσότερο αντιδραστικά και αναχρονιστικά.

«Oι πιστοί και οι ιερείς μειώνονται θεαματικά. Το Βατικανό, μετά την εκλογή νέου Πάπα θα συνεχίσει την πορεία του, γεμάτη μυστικά και ίντριγκες. Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρξει διάδοχος και ότι ο διάδοχος θα είναι άνδρας.

Ομως, παρά κάποιες νύξεις εκσυγχρονισμού, όπως ο λογαριασμός του Πάπα στο τουίτερ ή στο facebook, η Καθολική Εκκλησία απειλείται από τις αντιδραστικές της ιδέες.

Η επιθυμία της καθολικής εκκλησίας να είναι παρούσα στο δημόσιο διάλογο ποτέ δεν ήταν τόσο ζωηρή, παρά τα σκάνδαλα πίσω από τις βαριές κουρτίνες. Ενα μέρος των ιερέων της αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί πήραν μέρος στις διαδηλώσεις εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων. Με το ίδιο πάθος που πολεμούν το δικαίωμα στην έκτρωση και στη χρήση προφυλακτικών.

Οποιο κι αν είναι το όνομα του νέου Πάπα, θα πρέπει η κοινή γνώμη να είναι κατηγορηματική και να μην επιτρέψει αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας στον φονταμενταλισμό. Ευτυχώς που η γαλλική Βουλή ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι κι αυτό μια απάντηση» γράφει η εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: