14.2.13

Eυνοϊκότερο το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών...

Eυνοϊκότερο σχεδιάζεται να γίνει το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών τα οποία θα προσαρμοστούν με αυτά που ισχύουν και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - δηλαδή 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και όριο ηλικίας τα 62 έτη.
Αυτό...
προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που έχει με στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τα παρακάτω ζητήματα:

-Η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης από τον ΟΓΑ με συμψηφισμό οφειλόμενων εισφορών μέχρι 4.000 ευρώ,

-Η επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη δικαστική απόφαση για την απόλυση εργαζομένων του ΙΚΑ που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη 9Κ.

---Η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας μας (υδρογονάνθρακες) και τη σύνδεση τους με την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και τα στελέχη Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: