28.2.13

ΕΦΕΤ: Δύο ακόμη προϊόντα βρέθηκαν θετικά σε τεστ για DNA αλόγου...

Δύο επιπλέον δείγματα βρέθηκαν θετικά σε τεστ DNA αλόγου ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

1) Κατεψυγμένο ...
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική ονομασία "ΑΡ-ΚΑΣ", σε συσκευασία του 1kg, παρασκευαστής – συσκευαστής «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, Υποκατάστημα της Καβάλας».

2) Σαλάμι Βοδινό με εμπορική ονομασία "Destan", σε συσκευασία των 500g, που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, με αριθμό έγκρισης NL 77 EG, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους έλληνες καταναλωτές ότι όσον αφορά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί ογδόντα τέσσερα (84) δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τριάντα τριών (33) δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα (4) θετικά δείγματα.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα. Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: