26.2.13

Το "casus belli" Κουβέλη για τον ανασχηματισμό ...



Casus belli αποτελεί για τον Φώτη Κουβέλη, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνεργάτες του, τυχόν απομάκρυνση του Αντώνη Μανιτάκη και του Αντώνη Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση.

Ο... Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρακολουθεί την προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών που δεν προχώρησε η κινητικότητα στους ρυθμούς που επιβαλλόταν αποκλειστικά στον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως και τη στοχοποίηση του Αντώνη Μανιτάκη από κύκλους της ΝΔ, θεωρεί όμως πως οι κινήσεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του πρωθυπουργού.

Ο Φώτης Κουβέλης, άλλωστε, επικοινώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Αντώνη Μανιτάκη και συμφώνησαν πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά και να επισπευσθεί η απομάκρυνση επιόρκων, «κατ’ επάγγελμα» απόντων από την εργασία τους κ.ο.κ. Εκτιμά επίσης πως ο Αντώνης Ρουπακιώτης κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να καταστούν ικανά και αποτελεσματικά στελέχη που πρότεινε για υπουργούς, αποδιοπομπαίοι τράγοι, μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ή δεν επιθυμούν απολύσεις στο δημόσιο.

Γι’ αυτό και θεωρεί casus belli τυχόν απομάκρυνσή τους από την κυβέρνηση, τουλάχιστον εάν μέχρι τον ανασχηματισμό δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο που έχουν αναλάβει. Επιπλέον νέο πρόβλημα στις σχέσεις της Αγ. Κωνσταντίνου με τη Συγγρού αναμένεται να αποτελέσει τυχόν καταψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη για τα ναρκωτικά από την ΚΟ της ΝΔ.

Η άποψη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τον Αντ. Μανιτάκη και τον Αντ. Ρουπακιώτη δημιουργεί ασφαλώς νέα δεδομένα για τον επικείμενο ανασχηματισμό, οι διεργασίες για τον οποίο θα περάσουν στην τελική ευθεία μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: