12.2.13

Γ. Μέργος: Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός! ...


Την άποψη ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.

Άφωνο άφησε το ακροατήριο της γενικής συνέλευσης της...
Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο κ. Μέργος όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποστήριξε: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Μέργος παρουσιάζοντας διαφάνειες αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της οικονομίας μετά την μέχρι τώρα ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική. Ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Αμέσως μετά τη διαφάνεια που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».

Η δήλωση του Γιώργου Μέργου έρχεται λίγες ημέρες μετά την συζήτηση για αλλαγή του απεργιακού νόμου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων!..

http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: