9.2.13

Σκάνδαλο...



Δεν πίστευε στα μάτια του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης όταν βρήκε στα χαρτιά του μία σύμβαση, σύμφωνα με την οποία χορηγούνταν από το υπουργείο 20 εκ .ευρώ σε μία... εταιρεία για να αγοράσει τρόφιμα (δηλαδή λάδι, ελιές, φέτα και μακαρόνια), τα οποία εν συνεχεία να διανέμει δωρεάν σε άπορους αγρότες.

Ο υπουργός βεβαίως σκέφθηκε ότι 20 εκ. ευρώ είναι πολλά λεφτά για μακαρόνια κτλ , κάτι δεν του πήγαινε καλά και κάθισε να διαβάσει προσεχτικά τη σύμβαση.

Ανακάλυψε λοιπόν ότι τη "δουλειά" των 20 εκ.ευρώ μπορούσε να την πάρει όποια εταιρεία παρουσίαζε ισολογισμούς τα τελευταία τρία χρόνια. Έτσι μεταβίβασε τη σύμβαση στον εισαγγελέα Συμβάσεων Β.Φλωρίδη ο οποίος επίσης δεν πίστευε στα μάτια του. Και τούτο, γιατί, πρώτον σε καιρό κρίσης καμία εταιρεία δεν μπορούσε να είχε επί τρία συνεχή χρόνια κερδοφόρους ισολογισμούς και δεύτερον, ανακάλυψε ότι τη "δουλειά" των 20 εκ. ευρώ την έπαιρνε συγκεκριμένη εταιρεία. Και τι έγινε; Έκοψε τη σύμβαση και ζήτησε να γίνεται-όπως προβλέπει και ο νόμος -διαγωνισμός.



"ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: