2.2.13

«Κυνηγοί πάνας» αφήνουν άδεια τα ράφια των σουπερμάρκετ στη Νορβηγία...


Ελλείψεις στις βρεφικές πάνες παρουσιάζονται στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας, καθώς ένας «πόλεμος» στις τιμές των σουπερμάρκετ οδήγησε πολίτες από την ανατολική Ευρώπη να αδειάσουν τα ράφια των νορβηγικών σουπερμάρκετ.

Αν και η Νορβηγία θεωρείται μία πολύ...
ακριβή χώρα, στο νότιο τμήμα της, σουπερμάρκετ προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό πουλώντας σε πολύ φτηνές τιμές βρεφικές πάνες.

Οι νορβηγικές πάνες κοστίζουν τέσσερα ευρώ οι 50, ποσό που είναι το μισό του κόστους τους στη Λιθουανία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολίτες γειτονικών χωρών να πηγαίνουν στη Νορβηγία, να αγοράζουν τις βρεφικές πάνες και στη συνέχεια να τις πωλούν στη μαύρη αγορά βγάζοντας κέρδος.

«Αγοράζουν και την τελευταία πάνα, όλες όσες έχουμε στα ράφια μας, τις βάζουν στο αυτοκίνητο και τις παίρνουν σπίτι, όπου τις πωλούν, βγάζοντας κέρδος» δήλωσε ο Τερζέ Ράγκναρ Χάνσεν, διευθυντής σε αλυσίδα σουπερμάρκετ στη Νορβηγία.

«Δεν κλέβουν και δεν είναι καν έγκλημα αυτό που κάνουν, αλλά δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Δεν αφήνουν τίποτα για τους πελάτες μας» είπε.

Οι πελάτες έρχονται στη Νορβηγία από τη Σουηδία, ταξιδεύουν κατά μήκος της ακτής και μετά περνούν με το φέρι μπόουτ από τη Σκανδιναβική Χερσόνησο στις χώρες τους.

Οι Αρχές έχουν σταματήσει αυτοκίνητα που μεταφέρουν έως και 80.000 βρεφικές πάνες, ποσότητα που θεωρείται νόμιμη, αν και η Νορβηγία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μας λένε ότι ο μόνος λόγος που ήρθαν στη Νορβηγία ήταν να αγοράσουν πάνες και να τις πάνε στις χώρες τους, όπου θα τις πουλήσουν» δηλώνει ο επικεφαλής του τελωνείου στο Κριστιανσάντ, στη νότια ακτή της Νορβηγίας.

«Οι περισσότεροι έρχονται από την Πολωνία και τη Λιθουανία και δεν έχουμε λόγους να πιστέψουμε ότι ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: