19.2.13

Ολάντ: Να επενδύσουμε στην Ελλάδα-Επιλογή καρδιάς και λογικής η παραμονή στο ευρώ...

Ομιλία Φ.Ολάντ στο Χίλτον...

«Να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα που κομίζω», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στην Αθήνα. Πρέπει να...
ξεκινήσει μια νέα φάση και η λέξη κλειδί είναι η ανάπτυξη, τόνισε.
Έχω έρθει σαν φίλος και με συνείδηση ότι έρχομαι σε μια χώρα με την οποία μας συνδέει μακρά φιλία, μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού και προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των δυο χωρών, είπε ξεκινώντας την ομιλία του προς τους επιχειρηματίες στο Χίλτον, ο Γάλλος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι το Παρίσι, από την αρχή στήριξε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, κάτι που χαρακτήρισε «επιλογή καρδιάς και λογικής» μια νίκη για την ευρωζώνη.

«Ο ελληνικός λαό ς εδώ και αρκετά χρόνια υφίσταται τις επώδυνες συνέπειες των επιλογών του, οι οποίες ωστόσο ήταν αναγκαίες. Έξι χρόνια ύφεσης, αποδιοργάνωση της οικονομίας, επώδυνες διαρθρωτικές ενέργειες… Κερδίσαμε τις πρώτες μάχες. Η ευρωζώνη βγήκε από την κρίση» ανέφερε ο Ολάντ, χαιρετίζοντας παράλληλα και την στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που συνέδραμε στο να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις την σωστή στιγμή.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων, υπογραμμίζοντας ότι τώρα θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα φάση, όπου η λέξη κλειδί θα είναι η ανάπτυξη.

Ο Ολάντ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις γαλλικές και ελληνικές επιχειρήσεις, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όλους να συνδράμουν στο να υπάρξει ευημερία και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

«Εδώ πλέον δεν πρόκειται για κυβερνήσεις. Πρέπει και οι επιχειρήσεις να αναλάβουν ευθύνες. Να υπάρξει μια νέα φάση δραστηριότητας και ανάπτυξης» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι στην ανεργία. Τους έχω στο μυαλό μου. Πολλοί νέοι Γάλλοι είναι στην ίδια θέση...» είπε μεταξύ άλλων ο Ολάντ, κάνοντας αναφορά στις γαλλικές εταιρείες με μακρά παρουσία στην χώρα μας και καλώντας στην ενίσχυση της εδώ παρουσίας τους.

«Πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την επιχειρηματικότητα» χαρακτήρισε την σημερινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας «θα πρέπει να την κεφαλαιοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: