8.2.13

Γιατροί του Κόσμου: Καταγγελία για εκφοβισμό από τη Χρυσή Αυγή...

Στο στόχαστρο μελών της Χρυσής Αυγής έπεσε χθες το πολυιατρείο των “Γιατρών του Κόσμου” στο Πέραμα, όπως καταγγέλλει η οργάνωση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης, η οποία προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε... πολλούς ανασφάλιστους πολίτες και μετανάστες, Νικήτα Κανάκη, το πρωί της Πέμπτης ομάδα περίπου 30 μελών της Χρυσής Αυγής, που είχε κινητοποίηση στο Πέραμα, πέρασε έξω από το Πολυιατρείο επί της οδού Αριστείδου, σταμάτησε εκεί για λίγα λεπτά και άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως “Να φύγουν οι μετανάστες”, “Έξω οι ξένοι” και “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”.

Εκείνη την ώρα, αναφέρει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, υπήρχαν περίπου 50 άνθρωποι μέσα στο Πολυιατρείο, κυρίως Έλληνες αλλά και μετανάστες. Κάποιοι θορυβήθηκαν ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν στο άκουσμα των συνθημάτων, και έτσι το Πολυιατρείο έκλεισε για περίπου μισή ώρα, προκειμένου "να μην ανοίξει αντιπαράθεση" σύμφωνα με τον κ. Κανάκη.

“Είχαμε εικόνα ότι ενοχλούμε με αυτό που κάνουμε” λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης καθώς “έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση στο ότι δεν κάνουμε διακρίσεις στους ασθενείς μας” και έχουμε πει δημόσια στο “μόνο για Έλληνες” το “όπου υπάρχουν άνθρωποι”.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν το θεωρούν ως “τυχαίο περιστατικό” αλλά “ξεκάθαρη κίνηση εκφοβισμού” και συμπληρώνει: “Δεν σκοπεύουμε ούτε να κλείσουμε το στόμα μας ούτε να τρομάξουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: