8.2.13

Δεν χειρουργούσαν τα παιδιά λόγω.... διαφορών!...


Σοβαρές ευθύνες στους γιατρούς της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Παίδων «Αγία Σοφία» καταλογίζει η ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), ενάμισυ χρόνο μετά την αποκάλυψη στη Βουλή από τον (πρώην) υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο ότι οι γιατροί της Μονάδας νάρκωναν...
παιδιά και δεν τα χειρουργούσαν λόγω προσωπικών διαφορών και διαφωνιών και η οποία οδήγησε στην επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας της και τον πειθαρχικό έλεγχο των γιατρών.
Σύμφωνα με το protothema.gr, το πόρισμα της συμπληρωματικής ΕΔΕ, που είχε διαταχθεί τον περασμένο Ιούλιο προκειμένου να φωτίσει κάποια θολά σημεία της πρώτης έρευνας, έφθασε πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία των αρμοδίων. Φαίνεται όμως ότι προκαλεί μάλλον πονοκεφάλους καθώς η ολοκλήρωση των ΕΔΕ δρομολογεί ουσιαστικά το «άνοιγμα» μιας υπόθεσης που ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να την «κλείσει».

Είναι ενδεικτικό ότι η υπόθεση «σέρνεται» στο υπουργείο Υγείας τους τελευταίους 16 μήνες. Εκτός από την ΕΔΕ που ανατέθηκε στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Παίδων, ζητήθηκε και η συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών από το Ιπποκράτειο και το ΚΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι μικροί ασθενείς του «Αγία Σοφία» υποβάλλονται στις αναγκαίες επεμβάσεις από το Τμήμα Συγγενών Καρδιοπαθειών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ωνασείου, έχουν νοσηλευθεί συνολικά 39 παιδιά εκ των οποίων μάλιστα το 90% είναι ανασφάλιστα...
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: