19.2.13

Ζητούν αναβολή του Συνεδρίου με τέσσερις προτάσεις...


Νέος «πονοκέφαλος» έρχεται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση κειμένων από τάσεις ή πρόσωπα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τα οποία αμφισβητούνται οι ... διαδικασίες του Συνεδρίου, από τον έλεγχο της τήρησής τους και της γνησιότητας εκλογής αντιπροσώπων ως την επιλογή του επικεφαλής της ΕΚΑΠ.


Τώρα λοιπόν, μία εβδομάδα πριν από το συνέδριο, δρομολογείται, σύμφωνα με πληροφορίες, μία πρωτοβουλία που θα αναλάβει να συντονίσει όλους όσοι εγείρουν ενστάσεις, πάνω σε τέσσερις προτάσεις …σωτηρίας, όπως υποστηρίζουν επιμέρους στελέχη, για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Θα ζητούν λοιπόν :

- Να ζητηθεί σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου για να αποφασίσει για νέα ημερομηνία του Συνεδρίου και τον τρόπο πραγματοποίησης του (με σεβασμό στο καταστατικό, τις πρόνοιες και τις ρυθμίσεις του καταστατικού), τονίζοντας ότι υπεύθυνο για να προκηρύξει, να οργανώσει και να δρομολογήσει το συνέδριο του κόμματος είναι το Εθνικό Συμβούλιο.

- Να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο πρόταση για νέο χρόνο σύγκλισης και τρόπο πραγματοποίησης του προσυνεδριακού διαλόγου, καθώς και συγκεκριμένης εκλογής των αντιπροσώπων.

- Να καταγγελθεί ότι το συγκεκριμένο Συνέδριο είναι αναντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας του, των πραγματικών του αναγκών και των ζωτικών αναγκών της κοινωνίας, καθώς και ότι δρομολογείται σε αντικαταστατική βάση με προφανείς τις προθέσεις νόθευσης του και εξυπηρέτησης σκοπών διαφορετικών από την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

- Να διακηρυχθεί ότι Συνέδριο χωρίς απόλυτο σεβασμό κάθε σημείου του καταστατικού και της πραγματικής δημοκρατίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να βρει νομομοποίηση και αποδοχή.

Λεπτομέρεια με σημασία. Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έχει διαλυθεί, όπως και τα υπόλοιπα όργανα του κόμματος, που αντικαταστάθηκαν τρόπον τινά από την Οργανωτική και την Πολιτική Γραμματεία του κινήματος.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: