9.2.13

Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία...


Περισσότεροι από 2.000 πολίτες συμμετέχουν αυτή την ώρα στην πορεία διαμαρτυρίας. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Περισσότερα από 2.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι της περιοχής και... των γύρω γειτονιών παίρνουν μέρος στην διαδήλωση. Η μεγαλύτερη συμμετοχή προέρχεται από τα προάστια Γκύζη, Αμπελόκηπους, Ζωγράφου και Παπάγου.

Ευδιάκριτη είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 10 σωματείων δασκάλων και καθηγητών, συλλόγων εργαζομένων στα γύρω νοσοκομεία -κυρίως στον Άγιο Σάββα και στον Ερυθρό Σταυρό- καθώς και οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συνθήματα ακούγονται εναντίον της Χρυσής Αυγής αλλά και των αστυνομικών που είχαν μπλοκάρει την πορεία. "Κυβέρνηση, ναζί , δουλεύουνε μαζί - Τσακίστε τα μνημόνια και τη Χρυσή Αυγή" και "Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί", ήταν δύο χαρακτηριστικά.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 13.00 στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν επί μία ώρα. Ακολούθησε πορεία στη Μεσογείων, μέχρι περίπου τον αριθμό 60 (διασταύρωση με Αρκαδίας), όπου η αστυνομία είχε τοποθετήσει κλούβες και διμοιρίες. Από το σημείο αυτό η πορεία επέστρεψε και έστριψε στην οδό Κορινθίας. Αυτή την ώρα συνεχίζεται προς την Κηφισίας.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: