5.2.13

Μουσουρούλης: Αναμένουμε να λυθεί η απεργία της ΠΝΟ...


Νέο μήνυμα προς τους ναυτεργάτες να τερματίσουν την απεργία τους απέστειλε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης την επομένη της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), και λίγο πριν τη...
συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας στις 10 το πρωί.

«Δεν... υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης στο Mega. “Το πακέτο που προσφέρουμε είναι συνεκτικό και αναμένουμε να λυθεί η απεργία” σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μουσουλούρης διαβεβαίωσε τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ότι οι οφειλές των ακτοπλόων προς τους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε πως η Ομοσπονδία περιμένει από το υπουργείο να καταθέσει εγγράφως τις θέσεις του.

Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας πηγάζουν από τη δυσαρέσκεια των ναυτικών με το νέο πολυνομοσχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν φόβους για νέες απώλειες θέσεων εργασίας στο χώρο της ακτοπλοΐας και την κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Παράλληλα, η ΠΝΟ ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές προβλέπουν την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων στη ναυτολόγηση κατώτερων πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: