6.2.13

Οι αλλαγές για τους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ...



Αλλάζουν τα δεδομένα για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και τις συγχωνεύσεις σχολών μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων. Αυτό πρακτικά σημαίνει άνοδο του ανταγωνισμού και των βάσεων εισαγωγής για τα...
περισσότερα από τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα ψηλά ανεβαίνει ο πήχης στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, κυρίως στις Παιδαγωγικές Σχολές.

Ανατροπές στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται από τις συγχωνεύσεις δεκάδων σχολών, ανεβάζουν τον πήχη σε πολλά τμήματα, αφού ο μειωμένος αριθμός εισακτέων θα προκαλέσει έκρηξη των βάσεων εισαγωγής.
Όπως ήταν φυσικό, οι συγχωνεύσεις ιδρυμάτων και σχολών δεν θα μπορούσαν να μη συνοδευτούν και από τη μείωση στον συνολικό αριθμό των εισακτέων. Από την ανακατανομή που έγινε στις θέσεις εισακτέων συγκριτικά με πέρυσι, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων που ευνοούνται και άλλες που αδικούνται.

• Oλόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση «Εθνος Παιδεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: